Stravování
Stravování
STRAVNÉHO NA ŠKOLNÍ ROK 2023/2024
Změna platby stravného ve školním roce 2022/2023
děti od 3 do 6 let 990,- Kč
děti s OŠD 1050 ,- Kč
Platby poukazujte TP do 15. v kalendářním měsíci.
Číslo účtu 115-7578720217/0100 u KB.
První platba proběhne v srpnu, poslední v květnu.
Recepty – pomazánky v naší školce
„Mňam, mňam, mňam, to si dám, to si dneska pochutnám. Co si tady uvaříme, to si tady taky sníme. Mňam, mňam, mňam, to si dám, to si dneska pochutnám.“
ROZHUBA
320 g měkký tvaroh
130 g máslo
60 g cibule
30 ml mléka
sladká paprika, sůl
Ušleháme do pěny tvaroh, máslo, sůl, drobně pokrájíme cibuli a mléko. Zdobíme jemně pokrájenou pažitkou.
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
650 g tuňák ve vlastní šťávě
65 g cibule
50 ml olej
200 g bílý jogurt
citronová šťáva, sůl
Drobně nakrájíme ryby, přidáme jemně nakrájenou cibuli, olej, jogurt, sůl a citronovou šťávu. Vše vyšleháme do pěny.
TOFU JEMNÁ POMAZÁNKA
200 – 220 g Tofu natural
1 lžíce olivového oleje
mořská sůl, pažitka
Tofu rozdrobíme, přidáme najemno nakrájenou pažitku, olivový olej a vše smícháme do jemné konzistence.
DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA
160 g droždí
70 g cibule
55 g olivový olej
4 ks vejce
máslo, mléko, sůl
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a pražíme do růžova. Přidáme vejce a mícháme, až se srazí. Do nádoby dáme vychladlé droždí, máslo a sůl, dle potřeby mléko a vše vyšleháme.
POMAZÁNKA Z RAJČAT
8 ks menších rajčat
200 g Lučina
50 g máslo
3 ks vejce natvrdo, sůl
Spaříme rajčata, oloupeme dužinu, jemně pokrájíme a smícháme s jemně nasekanou petrželkou. Lučinu utřeme s máslem a se žloutky natvrdo uvařených vajec. Do směsi přidáme pokrájená rajčata, osolíme a vmícháme nadrobno posekané bílky.
ŠPENÁTOVÁ POMAZÁNKA
320 g mražený špenát
40 g cibule
100 ml mléko
4 ml olej
2 ks vejce
2 stroužky česneku
majoránka, sůl
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme špenát, sůl, česnek, mléko a povaříme 10 minut. Nakonec přidáme vejce. Vychladlý špenát vmícháme do přírodního žervé, ochutíme majoránkou.
POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ŘEPY
150 g pomazánkového másla
2 stroužky česneku
1 ks červená řepa
Středně velkou červenou řepu uvaříme v osolené vodě do změknutí. Vychladlou řepu oloupeme a nastrouháme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Nastrouhanou řepu smícháme s česnekem, pomazánkovým máslem a podle chuti osolíme a opepříme.
AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA
1 avokádo
1 Lučina
1 malá cibule
1 lžička citronové šťávy
1 stroužek česneku
sůl, pepř
Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, oloupeme, dáme do misky, Zakapeme citronovou šťávou, utřeme česnek, najemno nakrájíme Cibulku, osolíme, opepříme, přidáme Lučinu a vše v misce pomocí Vidličky vypracujeme v pomazánku
POHANKOVÁ POMAZÁNKA
100 – 150 g pohanky
4 stroužky česneku
1 menší cibule
2 sterilované okurky
4 – 5 lžic olivového oleje
sůl a pepř
Pohanku spaříme vroucí vodou a necháme dvacet minut bobtnat. Poté slijeme pohanku a umixujeme s česnekem a cibulí, promícháme s olivovým olejem. Dochutíme solí a pepřem.
POMAZÁNKA Z CIZRNY
100 g uvařené cizrny
1 kostičku přírodního sýra typu gervais (cca 100 g)
1 lžíci řepkového oleje lisovaného za studena
kousek okurky nakrájený na malé kostičky (dle chuti)
sůl, citronová šťáva
Uvařenou cizrnu rozmixujeme spolu se žervé a lžící oleje na pastu.
Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou a lehce vody zbavenou okurku.
Mažeme na chleba nebo opečené tousty, dochutíme solí, pepřem.