Pokřikov 94, 539 01 Hlinsko
+420 727 813 452
MATEŘSKÁ ŠKOLA POKŘIKOV MATEŘSKÁ ŠKOLA POKŘIKOV
  • Domů
  • Aktuality
  • Stravování
  • Galerie
  • ZÁPIS
  • Organizace šk. roku
  • Úplata za předškolní vzdělávání
  • Kontakt

Stravování

Domů / Stravování

Stravování

 STRAVNÉHO NA ŠKOLNÍ ROK 2024/2025

 

  děti od 3 do 6 let     990,- Kč

  děti s OŠD               1050 ,- Kč

 

Platby poukazujte  TP do 15. v kalendářním měsíci, variabilní symbol bude přidělen.  

Číslo účtu 115-7578720217/0100 u KB. 

První platba proběhne v srpnu, poslední v květnu.

 

JÍDELNÍ LÍSTEK

NOVÉ RECEPTY POMAZÁNEK

Recepty – pomazánky v naší školce

„Mňam, mňam, mňam, to si dám, to si dneska pochutnám. Co si tady uvaříme, to si tady taky sníme. Mňam, mňam, mňam, to si dám, to si dneska pochutnám.“

ROZHUBA

320 g měkký tvaroh
130 g máslo
60 g cibule
30 ml mléka
sladká paprika, sůl

Ušleháme do pěny tvaroh, máslo, sůl, drobně pokrájíme cibuli a mléko. Zdobíme jemně pokrájenou pažitkou.

TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA

650 g tuňák ve vlastní šťávě

65 g cibule

50 ml olej

200 g bílý jogurt

citronová šťáva, sůl

Drobně nakrájíme ryby, přidáme jemně nakrájenou cibuli, olej, jogurt, sůl a citronovou šťávu. Vše vyšleháme do pěny.

TOFU JEMNÁ POMAZÁNKA

200 – 220 g Tofu natural

1 lžíce olivového oleje

mořská sůl, pažitka

Tofu rozdrobíme, přidáme najemno nakrájenou pažitku, olivový olej a vše smícháme do jemné konzistence.

DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA

160 g droždí
70 g cibule
55 g olivový olej
4 ks vejce
máslo, mléko, sůl

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a pražíme do růžova. Přidáme vejce a mícháme, až se srazí. Do nádoby dáme vychladlé droždí, máslo a sůl, dle potřeby mléko a vše vyšleháme.

POMAZÁNKA Z RAJČAT

8 ks menších rajčat
200 g  Lučina
50 g   máslo
3 ks vejce natvrdo, sůl

Spaříme rajčata, oloupeme dužinu, jemně pokrájíme a smícháme s jemně nasekanou petrželkou. Lučinu utřeme s máslem a se žloutky natvrdo uvařených vajec. Do směsi přidáme pokrájená rajčata, osolíme a vmícháme nadrobno posekané bílky.

ŠPENÁTOVÁ POMAZÁNKA

320 g mražený špenát
40 g cibule
100 ml mléko
4 ml olej
2 ks vejce
2 stroužky česneku
majoránka, sůl

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme špenát, sůl, česnek, mléko a povaříme 10 minut. Nakonec přidáme vejce. Vychladlý špenát vmícháme do přírodního žervé, ochutíme majoránkou.

POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ŘEPY

150 g pomazánkového másla
2 stroužky česneku
1 ks červená řepa

Středně velkou červenou řepu uvaříme v osolené vodě do změknutí. Vychladlou řepu oloupeme a nastrouháme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Nastrouhanou řepu smícháme s česnekem, pomazánkovým máslem a podle chuti osolíme a opepříme.

AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA

1 avokádo
1 Lučina
1 malá cibule
1 lžička citronové šťávy
1 stroužek česneku
sůl, pepř

Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, oloupeme, dáme do misky, Zakapeme citronovou šťávou, utřeme česnek, najemno nakrájíme Cibulku, osolíme, opepříme, přidáme Lučinu a vše v misce pomocí Vidličky vypracujeme v pomazánku

POHANKOVÁ POMAZÁNKA

100 – 150 g pohanky
4 stroužky česneku
1 menší cibule
2 sterilované okurky
4 – 5 lžic olivového oleje
sůl a pepř

Pohanku spaříme vroucí vodou a necháme dvacet minut bobtnat. Poté slijeme pohanku a umixujeme s česnekem a cibulí, promícháme s olivovým olejem. Dochutíme solí a pepřem.

POMAZÁNKA Z CIZRNY

100 g uvařené cizrny
1 kostičku přírodního sýra typu gervais (cca 100 g)
1 lžíci řepkového oleje lisovaného za studena
kousek okurky nakrájený na malé kostičky (dle chuti)
sůl, citronová šťáva

Uvařenou cizrnu rozmixujeme spolu se žervé a lžící oleje na pastu.
Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou a lehce vody zbavenou okurku.
Mažeme na chleba nebo opečené tousty, dochutíme solí, pepřem.

DOBROU CHUŤ

Pokřikov 94, 539 01 Hlinsko
Pondělí - Pátek: 6:30 – 16:30
+420 727 813 452
  • GDPR
  • Ke stažení
  • Prohlášení o přístupnosti
  • Výroční zpráva
Zásady ochrany osobních údajů/Copyright © 2020 Web pro Vás
K nastavení a správnému fungování webu využíváme soubory cookies. Prohlížením webu s jejich používáním souhlasíte. Více o cookies